10 dažniausių klaidų pildant CV. Patarimai, kaip būti pakviestam į darbo pokalbį

Ar žinojote, jog pirmai CV peržiūrai atrankų specialistas vidutiniškai skiria nuo 6 iki 10 sekundžių? Tai ypatingai mažai laiko sudaryti pirmą įspūdį. Norint išsiskirti ir atkreipti atrankų specialisto dėmesį, labai svarbu pildant CV nepadaryti klaidų. Dalinamės dažniausiai taikomų klaidų sąrašu bei patarimais kaip atkreipti darbdavio dėmesį ir padidinti jūsų šansus būti pakviestiems į darbo pokalbį.

1 klaida: CV pilnas gramatinių ir rašybos klaidų, kurios sukuria neprofesionalų įspūdį.

Sprendimas: Peržiūrėkite CV keletą kartų, naudokite gramatikos tikrinimo įrankius arba paprašykite, kad kas nors kitas peržiūrėtų jūsų CV.

2 klaida: CV yra neaiškiai suskirstytas, sunkiai skaitomas.

Sprendimas: Naudokite aiškią struktūrą su antraštėmis (pvz., „Darbo patirtis“, „Išsilavinimas“, „Įgūdžiai“). Naudokite šablonus, kurie aiškiai atskiria skirtingas dalis.

3 klaida: Kontaktinė informacija yra neaiški arba visai nepateikta.

Sprendimas: Kontaktinę informaciją pateikite matomoje vietoje, pvz., CV viršuje. Nurodykite gyvenamąją vietą (miestą), telefono numerį, el. pašto adresą ir nuorodą į LinkedIn profilį.

4 klaida: CV parašomas per daug bendru tekstu, be aiškių konkrečių pasiekimų.

Sprendimas: Akcentuokite konkrečius pasiekimus ir rezultatus, naudodami skaičius bei duomenis. Pvz., vietoj „Padidinau svetainės lankomumą“ rašykite „Per 6 mėnesius padidinau svetainės lankomumą 30%“

5 klaida: Nurodomi nereikšmingi darbai ar patirtys, nesusijusios su siekiama pozicija.

Sprendimas: Pateikite tik tą informaciją, kuri yra aktuali siekiamai pozicijai. Praleiskite nereikšmingus darbus ir susikoncentruokite į tuos, kurie parodo jūsų atitinkamus įgūdžius ir patirtį. Jei neturite įmonėje darbo patirties, pateikite informaciją, kur savanoriavote, galbūt atlikote praktiką, tai leis darbdaviui labiau suprasti kiek esate sukaupęs patirties.

6 klaida: CV nurodoma per daug asmeninės informacijos, pvz., amžius, lytis, šeimyninė padėtis.

Sprendimas: Sutelkite dėmesį į profesinę informaciją. Nereikia nurodyti per daug nereikšmingų asmeninių detalių, nebent tai būtų tiesiogiai susiję su darbu.

7 klaida: Techniniai įgūdžiai pateikiami neaiškiai, pvz.: " moku kurti svetainę"

Sprendimas: Aiškiai apibrėžkite, ką galite daryti su konkrečiais įrankiais, programavimo kalbomis ir nurodykite savo patirties lygį bei trukmę. Pvz., „HTML5 – kurti svetainės struktūrą (6 mėn. patirties, pradedantysis lygis)

8 klaida: CV yra per ilgas arba per trumpas, su nepilna informacija.

Sprendimas: Laikykitės 1 puslapio taisyklės. Sutelkite dėmesį į svarbiausius dalykus ir nenaudokite perteklinių / ilgų aprašymų.

9 klaida: Nuorodos į socialinius tinklus, kuriuose nėra profesinės informacijos.

Sprendimas: Pateikite nuorodas tik į profesionalius profilius, tokius kaip LinkedIn ar nuorodos į jūsų darbų pavyzdžius. Įsitikinkite, kad jūsų socialinių tinklų profiliai yra tvarkingi ir tinkami matyti būsimam darbdaviui.

10 klaida: Naudojamas pasenęs ar per daug spalvingas dizainas.

Sprendimas: Pasirinkite modernų, tvarkingą dizainą su neutraliais, aiškiais šriftais ir spalvomis. Canva ar kitos dizaino platformos gali padėti susikurti šiuolaikišką CV.


Apibendrinimas

Vadovaujantis aukščiau pateiktais patarimais bei vengiant nurodytų klaidų, tikime jog tai padės jums sukurti patrauklų ir efektyvų CV, kuris padidins jūsų šansus būti pakviestiems į darbo pokalbį. Nepamirškite, kad svarbiausia yra aiškumas, tikslumas ir profesionalumas. Sėkmės darbo paieškose!


Startupcv.lt komanda